Πόρτο Βαλίτσα Παλιούρι Χαλκιδική
Theater Porto Valitsa

Θέατρο

μια γιορτή σ΄έναν ελεύθερο χώρο …

Θέλαμε έναν κοινωνικό χώρο για να ξαναμαζευτούμε σαν άνθρωποι μεταξύ μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας και προέλευσης και να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε αλλιως την καθημερινότητα μας.

Να σπάσουμε την απομόνωση, το μοτίβο της περίφημης «Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας» που αφέθηκε έρμαια στις ορέξεις των “rooms to let“, στα «δανεικά κι αγύριστα», στην στενοκέφαλη προοπτικη του «που θα πάνε οι ξένοι ; έχουμε ήλιο, θάλασσα και ρετσίνα».

Αυτοί ειναι οι λόγοι της δημιουργίας αυτού του χώρου. Θέλαμε δηλ. να υπάρχει ένας χώρος ελεύθερος στο Πόρτο Βαλίτσα, έξω απο το Bar, ή το Εστιατόριο που λειτουργούν με τις δικές τους αρχές, όπου θα ακούγονται ήχοι απαγορευμένοι και μη, γνωστοί ή άγνωστοι στην Ελλάδα, ρυθμικά πατήματα, ιδρώτας και όνειρα.

Το γλέντι λοιπόν στο Πόρτο Βαλίτσα ξεκινά απο εδώ και η είσοδος ειναι ελεύθερη. Ανθρωποι βρίσκονται, χορεύουν, διεκδικούν. Μια ολόκληρη δράση γεννιέται με μουσικούς, χορευτές και εικαστικούς που συνεργάζονται, βγαίνουν στα μονοπάτια και αυτοσχεδιάζοντας πραγματοποιούν το δικό τους φεστιβάλ, χωρίς την υποστήριξη θεσμικών φορέων.