Πόρτο Βαλίτσα Παλιούρι Χαλκιδική
Porto Valitsa

Τουρισμός & Πολιτισμός

Καθιερώνοντας το ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ «ΚΟΝΤΑ… ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» με μουσικές συναυλίες και εικαστικά δρώμενα, προσφέρουμε «Βήμα έκφρασης» σε καλλιτέχνες κάθε γενιάς ή ειδικότητας.

Συντηρούμε εναν πολυχώρο διακοπών που επιβάλλει την ελευθερία έκφρασης, επικροτεί την αγάπη για το διαφορετικό, ανατρέπει τα πρότυπα ψυχαγωγίας και καθορίζει την ισορροπία ανάμεσα στη φύση, τον άνθρωπο και την τέχνη.

Οι θεατές στο Πόρτο Βαλίτσα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος εδώ και 20 χρόνια, αξιοποιώντας ερεθίσματα, υιοθετούν στάσεις και ρόλους.Παύουν να ειναι απλοί θεατές, γιατί η δράση ειναι παρέμβαση. Το Πόρτο Βαλίτσα ειναι το πεδίο όπου όλοι μπορούμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, καλλιεργώντας ευαισθησίες, εκφράζοντας προτιμήσεις, επιβάλλοντας προτεραιότητες. Ετσι παράγουμε τη δική μας τέχνη, μια τέχνη ζωής και όχι απλά επιβίωση.

Περίπου 20 καλλιτέχνες κάθε Ιούλιο και Αύγουστο διασχίζουν με το πέρασμά τους τη γέφυρα που ενώνει το ρεαλιστικό με το ονειρικό.

Στο Πόρτο Βαλίτσα η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη… ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ !!

Γιατί η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους, να μεταδίδεται, να περνάει μηνύματα στον απλό περαστικό τουρίστα ή να διεγείρει τις αισθήσεις του μόνιμου κατοίκου.

μουσικές αναμνήσεις

εικαστικές αναμνήσεις

… το ταξίδι συνεχίζεται