Πόρτο Βαλίτσα Παλιούρι Χαλκιδική
EnglishEnglishΕλληνικάΕλληνικά

Μεσόγειος – έκθεση ζωγραφικής της Σμαρώ Τζενανίδου

Smaro Tzenanidou

“Μεσόγειος” έκθεση ζωγραφικής της Σμαρώ Τζενανίδου

11 Ιουλίου – 11 Σεπτεμβρίου 2019

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μεσόγειος» της Σμαρώς Τζενανίδου θα πραγματοποιηθεί από τις 11 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει 2 μήνες. Η ζωγράφος θα παρουσιάσει μια σειρά έργων σε ξύλο (λάδι), αποτυπώνοντας εικόνες από το μεσογειακό καλοκαίρι.

Είναι η πρώτη φορά που η Σμαρώ Τζενανίδου παρουσιάζει μια δουλειά ζωγραφικής σε ξύλινες πολυκαιρισμένες και ακατέργαστες επιφάνειες, υλικό που ήδη έχει έρθει σε έντονη επαφή με τη φύση, θέλοντας να αναδείξει τη σχέση της φύσης με τον άνθρωπο και την τέχνη. Η ατμοσφαιρική μίξη των χρωμάτων παραμένει το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωγραφική της, ενώ χρησιμοποιεί μικρές εμβληματικές και αφαιρετικές απεικονίσεις που είναι συνδεδεμένες στη μνήμη όσων έχουν γευτεί το μεσογειακό καλοκαίρι.

Η Σμαρώ Τζενανίδου – Κεσσοπούλου αποφοίτησε το 1997, από την Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών Saint Etienne και το 1999, από τη Σχολή Καλών Τεχνών Perpignan στη Γαλλία. Από το 2000 ως σήμερα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενηλίκους. Το 1997 εργάστηκε ως επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη ‘97». Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Έχει πραγματοποιήσει 11 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 22 ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Porto Valitsa, κ. Σωτήριος Λαγουδάκης, τηλ. 23740 92007