Πόρτο Βαλίτσα Παλιούρι Χαλκιδική
EnglishEnglishΕλληνικάΕλληνικά

Μουσική βραδιά με τον Απόστολο Ρίζο 24/7/2015

Apostolos Rizos

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, παρέα με την αγαπημένη του κιθάρα και τους δεξιοτέχνες μουσικούς Θοδωρή Κουέλη (ηλ. Κοντραμπάσο, loops) και Νίκο Κασσαβέτη (ρυθμικό σετ), δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που πάλλεται από ένταση ρυθμό και συγκίνηση , σε ένα πρόγραμμα με δικά του τραγούδια αλλά και τραγούδια άλλων που αγαπάμε να ακούμε από εκείνον.

Παίζουν:

Θοδωρής Κουέλης: Ηλ. Κοντραμπάσο / loops

Νίκος Κασσαβέτης: drums

Απόστολος Ρίζος: κιθάρα, φυσαρμόνικα

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1977. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οδηγήθηκε από πολύ μικρός στο δρόμο της μουσικής, εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα.

Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας θεωρίας, αρμονίας με τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο και φωνητικής με τους Νένη Ζάππα, Μίρκα Γεμεντζάκη, Κarin Meier, Χρόνη Αηδονίδη.

Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ» (cd album,P+C 2000,Minos-EΜΙ) Ένα χρόνο μετά η συνεργασία τους συνεχίστηκε με το cd single «ΦΥΣΑΛΙΔΑ» (P+C 2001, Minos-EMI).

Το 2010 παρουσίασε το πρώτο προσωπικό του album στο οποίο υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, με τίτλο «Τι είδες που δεν είδα εγώ;»(Lyra). Πρόκειται για ένα θεματικό album με 14 τραγούδια, τα οποία συνθέτουν μια ιστορία που κυλάει σαν ταινία – κάθε τραγούδι και μια σκηνή.

Τον Μάρτιο του 2015 κυκλοφόρησε σε digital single το τραγούδι “Σ΄αυτή τη χώρα”, σε στίχους της Τάμμυ Τσέκου και σε μουσική-ενορχήστρωση-ερμηνεία δική του, ως προπομπός του νέου album το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.